發新話題

金錢癬

引用:
原帖由 Fishball 於 2010-7-18 13:47 發表
咁點樣令佢抵抗力高d呀? 我買咗支營養水畀佢, 佢食完肚痾c~~40~~
吓? 肚痾? 咩牌子呀? 不過都有可能貓地身體接受唔到, 咁要換第二隻囉
你有無俾魚油貓地食呀, 魚油都幾好GA

引用:
原帖由 floratps 於 2010-7-20 01:07 發表

吓? 肚痾? 咩牌子呀? 不過都有可能貓地身體接受唔到, 咁要換第二隻囉
你有無俾魚油貓地食呀, 魚油都幾好GA
冇畀過我, 我喵喵好易痾ga, 食咩糧都痾, 只係食DR. B唔痾, 不過唔知做咩, 依家食DR. B會嘔!
有冇話邊隻魚油好? 佢咁易痾, 食油會唔會痾得仲勁ga?
呢2日畀咗一隻 Fish4Cats Salmon Mousse佢食, 竟然冇痾~

我買左魚油畀佢食喇, 佢冇痾呀^^
不過, 早前日發現佢腳又有一大片冇咗毛, 佢戴咗頭罩都可以"lam"到手同腳, 咁點算呀??
我已經帶咗佢去剃毛, 剃完發現另一邊腳又起咗少少, 手又有少少...
之後pet shop叫我買咗一罐膏畀佢搽, 但係搽咗2日, 好似又大片咗~
請問有冇好醫生介紹畀我?? 唔該晒~

你住係邊區呀?

我住沙田ga~

引用:
原帖由 Fishball 於 2010-7-29 23:50 發表
我住沙田ga~
咁不如你試吓睇馬鞍山既DR CHOI吖, 佢好好架. 不過癬真係好麻煩, 我嗰時2隻貓都2個幾月先好到呀. 又要日日藥水洗身又搽藥膏..
https://www.facebook.com/yydoris

我買咗bmuimui介紹嘅沖涼液同佢沖涼, 一星期洗2次, 佢第一個出事地方好返, 但腳仔又出, 唔知係咪我同佢吹得唁夠乾, 依家剃晒d毛毛, 希望易d吹乾啦! Pet shop叫我買咗ONEX畀佢搽, 呢隻嘢得唔得ga?
佢腳仔好似有d"焦", 係咪即係好緊, 結焦呀?

引用:
原帖由 Fishball 於 2010-7-31 00:42 發表
我買咗bmuimui介紹嘅沖涼液同佢沖涼, 一星期洗2次, 佢第一個出事地方好返, 但腳仔又出, 唔知係咪我同佢吹得唁夠乾, 依家剃晒d毛毛, 希望易d吹乾啦! Pet shop叫我買咗ONEX畀佢搽, 呢隻嘢得唔 ...
生癬地方結焦唔係好返, 係D皮膚脫落, 未好返呀, 好返係會出毛毛GA, 我諗你要再幫貓地搽葯, 如果再有多D地方脫毛就真係要睇醫生囉, 加油呀

哦~ 我以為好似人咁, 好返會結焦tim!
我個仔好慘呀, 佢戴住個頭罩都"lam"倒自己, 所以我喺個罩前面加多一層膠, 將個口封細d, 依家我唔喺屋企, 佢係食唔倒嘢ga~c~~56~~
我買咗ONEX同佢搽, 搽咗一個星期喇, 傷口好似係細d, 不過大腿個位好多"焦"但仲係甩毛毛~

引用:
原帖由 doriswong 於 2010-7-30 11:37 發表

咁不如你試吓睇馬鞍山既DR CHOI吖, 佢好好架. 不過癬真係好麻煩, 我嗰時2隻貓都2個幾月先好到呀. 又要日日藥水洗身又搽藥膏..
DORIS,

想請問有冇DR. CHOI個地址同電話呀?
THX!!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 Fishball 於 2010-8-28 13:35 發表

DORIS,

想請問有冇DR. CHOI個地址同電話呀?
THX!!!!!!!!!!!!!!!
西沙路動物醫院 > 馬鞍山獸醫診所
地扯:馬鞍山新港城廣場地下7號鋪
電話: 2630 5980
診症時間:
星期一至五 10:00 - 13:00 15:00 - 20:00
星期六及日 15:00 - 19:00
公眾假期 12:00 - 17:00

真系好好的診所, FOLLOW UP 好好, 吾算貴, 藥費合理, 快打電話去BOOKING 啦!  指明要睇DR.CHOI.
冬冬 & 由由

引用:
原帖由 Susa 於 2010-8-28 16:15 發表

西沙路動物醫院 > 馬鞍山獸醫診所
地扯:馬鞍山新港城廣場地下7號鋪
電話: 2630 5980
診症時間:
星期一至五 10:00 - 13:00 及 15:00 - 20:00
星期六及日 15:00 - 19:00
公眾假期 12:00 - 17:00

...
thx susa,
請問知唔知DR. CHOI係咪日日都應診ga?

打去問姑娘, dr. choi 會有時放假, 有女醫生dr. Fu 當值, 咁你問清楚 choi 時間先睇啦!! 我睇左好幾個醫生, 得佢可以好主動同我傾摺耳貓問題 !! 是個老實好醫生 !! 
冬冬 & 由由

引用:
原帖由 Susa 於 2010-8-29 23:31 發表
打去問姑娘, dr. choi 會有時放假, 有女醫生dr. Fu 當值, 咁你問清楚 choi 時間先睇啦!! 我睇左好幾個醫生, 得佢可以好主動同我傾摺耳貓問題 !! 是個老實好醫生 !! 
我都想搵個好醫生, 之前喵喵睇過大圍珍X異X同埋綠十字, 但我覺得都係麻麻地, 珍X異X嘅DR. LIM好好, 不過D姑娘同埋DR. CHEN我男朋友話佢哋唔好!
我KOVA其實好似好返咁, 冇明顯甩毛, 但係就唔戴頭罩唔得, "LAM"得好緊要, 好似好痕咁!

喺Kova好吓又好似未好嘅情況吓, 今日終於同Kova去睇咗DR TSOI~
今日得到朋友幫忙, 終於去睇咗醫生喇, DR TSOI真係好細心呀, 仲讚KOVA靚仔tim~ c~~47~~
佢睇完KOVA, 話佢唔似係金錢癬, 似係皮膚敏感多D~
開咗類固醇畀KOVA食, 同佢止吓痕先~

發新話題