17 12
發新話題

嬲爆!元朗“專X”動物診所”

嬲爆!元朗“專X”動物診所”

真係超嬲,不知所謂!
事源Lok Lok上星期睇咗Dr.Grace,打了1次骨膠針及配了保健品,另建議每星期打1次,打4至6次左右再覆診。因我住元朗,Dr.Grace貼心話可在元朗診所打,不用Lok Lok往天后咁遠,待打完療程後覆診便可。咁我問咗“專X”有得打,頭先我honey帶Lok Lok去啦!隔陣收到我honey電話,話佢地好似打錯針,查証後打錯咗4合1預防針。真係離哂譜,Lok Lok 7月先打咗預防針,仲喺佢度“專X”打,張覆診咭有資料有貼纸,咁都搞錯。我honey落去時已比Dr.Grace張Invoice話打這份量骨膠針,已補打骨膠針及只收這針錢,我打去鬧爆佢同醫生,個姑娘好唔掂及發緊夢,我保留追究權。

搞錯呀!!!咁都得.....貓地無端端受多了一針啦!!!c~~30~~
小妹豬blog
http://hk.myblog.yahoo.com/mctsdu/index?l=f&id=49

引用:
原帖由 小小小特警 於 2010-11-27 22:59 發表
搞錯呀!!!咁都得.....貓地無端端受多了一針啦!!!c~~30~~

咪係,嬲到爆呀!

元朗o尼間"專x"都有o的問題, 我自己都係住係元朗, 我個鄰居養既狗狗唔舒服同佢去睇醫生, 去到就話好差要留院, 但係小朋友只係嘔, 唔知點解要留院, 但又無藥比佢食又無打針, 只係幫佢吊鹽水, 因為我鄰居係個公公, 所以唔識問又唔知點做, 只有聽醫生講, 希望小朋友會無事就留佢係醫院, 點知係夜晚8點幾(小朋友係下午4點幾留院)收到姑娘電話就話小朋友救唔返, 仲問小朋友點處理, 我個鄰居問點解會咁, 醫生只係話佢突然死亡就無講其他o柆, 最激氣仲要收千幾蚊留院費同幾佰蚊小朋友o既處理費, 所以我同貓地遠o的去屯門睇都唔貪近c~~43~~

而家Lok Lok 打左兩枝預防針有無唔c服c~~34~~

引用:
原帖由 乜貓野 於 2010-11-28 01:19 發表
元朗o尼間"專x"都有o的問題, 我自己都係住係元朗, 我個鄰居養既狗狗唔舒服同佢去睇醫生, 去到就話好差要留院, 但係小朋友只係嘔, 唔知點解要留院, 但又無藥比佢食又無打針, 只係幫佢吊鹽水, 因為我鄰居係個公公, 所以 ...
嘩 .... 咁得人驚,狗狗唔知咩事就無端端救唔返,白白咁死咗,咁咪即係誤診同延治?

Lok Lok打左1枝預防針,另外果枝係骨膠針,好彩暫時無唔舒服

我見佢好近我家陣新居,所以之前先帶貓貓去打預防針,大吉利是講句 ... 第日貓貓頭暈身興都唔會再睇佢。以前去開“東方”,亦係唔多得,養Lok Lok初期我唔夠細心,唔記得問佢食開咩糧,無溝佢食開嘅糧計就比佢吃Mo Mo啲糧,可能咁搞到腸胃有事肚屙,敏感咗食返舊糧都唔得,睇左幾次都唔好,仲屙到有血添呀陰公。後尾賣糧老細介紹隻酵素比佢試,吃咗就好返啦!最唔掂係啲姑娘,成日掛住傾計,話說Mo Mo絕育果次,事後姑娘已將Mo Mo入貓袋比我帶返屋企,到家放Mo Mo出袋,點解Mo Mo行時肚仔有嘢刮地板,仲刮刮聲 .... 原來有個大公文鐵蝴蝶夾,夾住佢果度,嚇得我即刻打落去問,姑娘話唔記得拎走個夾喎,離哂譜XYZ。

c~~35~~

有冇搞錯呀, 咁離譜?? 真係嚇親人呀. 最驚係小朋友打多咗預防針有咩副作用咋.. 真係好鬼離譜.... 唉.. 只可以慨嘆要搵個信得過又有良心既VET 真係唔易呢..
https://www.facebook.com/yydoris

引用:
原帖由 doriswong 於 2010-11-29 09:25 發表
有冇搞錯呀, 咁離譜?? 真係嚇親人呀. 最驚係小朋友打多咗預防針有咩副作用咋.. 真係好鬼離譜.... 唉.. 只可以慨嘆要搵個信得過又有良心既VET 真係唔易呢..

咪係!咁都搞錯,真係離譜 ...
好彩Lok Lok無事,真係好難搵個信得過又有良心既VET ....

我想問下睇LokLok個個vet叫咩名呀???

其實真係....要找個好VET好難,小朋友們自己又唔識得講,唉!成日都好想到個好醫生,好好FOLLOW住妹豬。
小妹豬blog
http://hk.myblog.yahoo.com/mctsdu/index?l=f&id=49

無錯呀, 我地自己有病都想搵個好醫生啦, 小朋友又唔識講, 完全係依賴我地, 所以要搵個好既同比較細心既vet真係好難, 如果搵到個無心又無責任既vet, 受害既咪又係小朋友, 但係我相信大家一定可以搵到個好既vet, 總唔會只有衰人既, 大家勞力, 如果有好或唔好既都可以同大家講既, 互相比o下意見作參考吖c~~31~~

只可以講話好VET 難求. 波子呢就好好彩, 遇到DR GRACE, 可以講冇佢呢, 波子都冇今日.. 叧外呢. 馬鞍山既DR CHOI 都好好, 都好細心都有醫德.. 大家當係個參考..
https://www.facebook.com/yydoris

我覺得要向獸醫管理局投訴喎, 因為咁簡單嘅事都可以出錯係絕對唔能夠接受!

17 12
發新話題