標題: 甲狀腺機能指數超高 [打印本頁]

作者: Joey96    時間: 2014-6-3 16:39     標題: 甲狀腺機能指數超高

想請教大家有無聽過貓貓有甲狀腺機能過高既症? 醫生話我隻貓CHECK 到指數OVER 15!! 要食藥, 想請教下大家有無相關既經驗可以SHARE? 謝謝!
作者: doriswong    時間: 2014-6-5 12:05

還是第一次聽見這個問題, 貓貓現在的情怎樣?
作者: louiscy    時間: 2014-6-5 22:48

我以前狗狗就試過唔夠,都係要長期食葯。不過小心,d葯唔係一次過就可以較得好準,你諗住食一兩個星期要驗一次血再調整過用量。個vet應該都有同你講。唔好太擔心,唔係太大件事。
作者: Joey96    時間: 2014-6-10 13:20

醫生話要食放射性藥物, 一日食三次, 但如果餵食藥途中, 要成粒食, 如果唔係會令餵佢食藥既人受幅射感染, 有機會生CANCER... 但我隻貓係好難食藥, 由細到大, 我都要整碎啲藥, 溝埋係其他食物中俾佢食, 試過各種方法都唔得, 我而家都唔知點算, 想帶佢睇番九龍城動物診所, 但原來已經CLOSED 左... 大家知唔知DR IVY 去左邊? 同埋大角咀個DR MA 係唔係之前喺九龍城動物診所做既一個? 謝謝!
作者: doriswong    時間: 2014-6-19 12:38

貓貓點? 有冇新消息呀??

歡迎光臨 香港摺耳貓病友會 Hong Kong Scottish Fold Sickness Concern Group (http://forum.hksfsickcats.com/) Powered by Discuz! 6.0.0