標題: 現在轉季狂脫毛, 有冇妙法呢 ??? [打印本頁]

作者: Susa    時間: 2011-5-6 01:07     標題: 現在轉季狂脫毛, 有冇妙法呢 ???

現在轉季兩個妹妹狂脫毛, 成屋都是毛毛啦, 有冇妙法呢
作者: doriswong    時間: 2011-5-6 12:29

日日幫佢哋梳毛, 你可以試吓用FURMINATOR, 去死毛唔錯架.
作者: 悅同    時間: 2011-5-6 12:49

我係十蚊店買左把密齒梳,comb,好多死毛甩出黎。比brush好用好多。Comb好用過brush好多。
作者: Kenneth    時間: 2011-5-6 15:35

用FURMINATOR,朝早夜晚都梳c~~39~~
作者: Addie    時間: 2011-5-7 14:13

每日幫佢地梳毛 ...梳毛 .... 梳毛 .....暫時還未出動 FURMINATOR ... c~~31~~
作者: Susa    時間: 2011-5-7 15:58

FURMINATOR ... c~~43~~  有呀, lee 頭梳左一大堆毛, 個頭又不斷脫脫脫, d 毛飛到周圍都有, 有冇d美毛膏之類內服或外用 , 可以介紹吓呢 ????? tkx
作者: 悅同    時間: 2011-5-9 12:13

Furminator係咩黎架?
作者: Susa    時間: 2011-5-9 12:29

Hi, Pls visit http://www.furminator.com/ , it can be bought in many pet shops price is around $100...
作者: doriswong    時間: 2011-5-9 12:31

FUNMINATOR 係去死毛既梳.. 好好用架.
作者: BeeBee    時間: 2011-5-20 16:04

我個小朋友換左好幾個月毛喇.....不停脫....係咪正常架??....呢個情況keep左幾個月....
作者: doriswong    時間: 2011-5-20 16:15

天氣一開始熱就會甩毛架喇.. 要到開始入秋先會長返厚.
作者: Susa    時間: 2011-5-24 01:50

hi, 怕左d 毛周屋飛, 我終於買多左一部新的無線吸塵機, 雖然吸力不是很勁, 但吸貓毛真一流, 得閒就吸, 好方便, e家解決左e個頭痛問題la !!! c~~31~~
作者: floratam    時間: 2011-5-29 02:11

摺耳貓有雙層毛, 我覺得全年都係度甩毛 -_- , 不過夏天就勁啲, 我以前係會係夏天幫我妹妹剃晒啲毛, 一來無咁熱, 二來真係無晒啲毛周圍飛, 都幾開心架 XDD

歡迎光臨 香港摺耳貓病友會 Hong Kong Scottish Fold Sickness Concern Group (http://forum.hksfsickcats.com/) Powered by Discuz! 6.0.0