發新話題

請教各位, 貓女發情期間做絕育手術風險較高

引用:
原帖由 Susa 於 2010-6-22 23:01 發表

請問豆豆是否dr. choi 幫佢做desex假 ?
豆豆唔係DR CHOI 做既, 都幾年前, 醫生名唔記得咗喇, 不過去年古迦同蓉蓉都係DR CHOI 做既, 做得都好好呀. 傷口又細又快好.
https://www.facebook.com/yydoris

請問Dr. Choi係邊間診所呢?....洗洗預好早book架?

Susa,
我的貓女正是找Pets Central的 Dr Mike, 費用$500.
下午帶回家後, 立即吃了整個罐罐, 十分精神, 翌日已經撩大貓打架!

Dr Choi是否Ma On Shan那位?
5年前我另一隻貓在Kln City Dr Betty處做, 也是做得很好!

係呀, DR CHOI 係馬鞍山既西沙路動物醫院既VET.

請問有冇貓地去過Dr. Tint   梭亞道診所度做desex呀???

引用:
原帖由 playmobil 於 2010-6-23 16:59 發表
Susa,
我的貓女正是找Pets Central的 Dr Mike, 費用$500.
下午帶回家後, 立即吃了整個罐罐, 十分精神, 翌日已經撩大貓打架!
Hi PLaymobil
多謝你的圖片, 比我見到大比個傷口, 雖然大多數醫生都是在小腹開刀, 原來有d醫生是在大比開的, 幫你個dr. mike 以前是在 西貢spca 做, 是蘇格蘭人, 又是glasgow大學的獸醫, 聽講佢不錯, 都是有經驗肯幫發情貓做手術的, 會吾會蘇格蘭人醫蘇格蘭摺耳貓會有d親切感呢? 不過佢依家個診所都是在西貢大街, 對我來說真的比較遠,
冬冬 & 由由

剛打完預防針啦

星期一剛剛和兩個囡囡去了npv 打晒預防針啦, 等下個月牠倆會吾會有d較長的冷靜期, 到時再決定找那一位醫生做手術啦 !!!

check 了部份大家送上的資料, 真是很少醫生肯幫發情貓做手術, 他們算是有經驗, 只有dr. mike, dr. muir, dr. choi, 吾知道Kln City Dr Betty做吾做,

成功手術就是傷口細, 流血少, 手術後冇發炎, 康復怏!!

好多謝各位不遺餘力比我寶貴資料和意見 !!! 下個月再給大家follow up info 啦  tkx tkx
冬冬 & 由由

引用:
原帖由 Susa 於 2010-6-29 23:23 發表
星期一剛剛和兩個囡囡去了npv 打晒預防針啦, 等下個月牠倆會吾會有d較長的冷靜期, 到時再決定找那一位醫生做手術啦 !!!

check 了部份大家送上的資料, 真是很少醫生肯幫發情貓做手術, 他們算是有經驗, 只有dr. mik ...
修正 :

肯幫發情貓做手術的獸醫:  
Dr. Mike  Muir, Sai Kung Pets Central (Glasgow, UK 1997) (Scottish)
Dr. Ian Urqhuart HK Vet Centre (Queensland,  Au 1981),
Dr, Johnny Choi, Ma On Shan (Melbourne, Au 1996)
冬冬 & 由由

DR CHOI 嗰陣幫蓉蓉做絶育都係係肚側做, 傷口好細.. 康復進度很好, 第2 日已回復精神了.
https://www.facebook.com/yydoris

TKX SO MUCH DORIS
冬冬 & 由由

蓉蓉做絶育嗰陣是否發緊情

引用:
原帖由 doriswong 於 2010-6-30 14:19 發表
DR CHOI 嗰陣幫蓉蓉做絶育都係係肚側做, 傷口好細.. 康復進度很好, 第2 日已回復精神了.
hi Doris,  嗰陣幫蓉蓉做絶育時是否發緊情 ?  TKx
冬冬 & 由由

引用:
原帖由 Susa 於 2010-7-3 16:36 發表

hi Doris,  嗰陣幫蓉蓉做絶育時是否發緊情 ?  TKx
未有啊..

TKX Doris
冬冬 & 由由

我lunchtime先打電話去cau, 聽電話既男護士話發情都可以做, 不過要加錢亦都會有風險. 所以我收左線.. 跟住打去npv, 聽電話個姑娘話貓女唔發情先可以做絕育, 同時要預早兩個星期book架. 我家Tamako係30號發情, 我見今日佢好似已經無咩發情啦.. 所以打電話問下囉.. npv個姑娘話貓發情好密下既亦都好難控制, 所以建議我book左先, 到時都可能已經完全無發情了. 佢又話如果Tamako又發情就3日前打去取消. 最後佢幫我check左16號有位添. 所以我book左o勒..
PS. 好誇張, 打防疫針要4個星期前book定~

CAU 重誇張, 冇晒針藥, 幾時翻貨都未知, 佢真系好平, 早上12時前打只收$150, 所以我去左npv 打, $170 一支 !

p.s. sabaru: 如果你book 左cau, 最好問清楚到時那位獸醫做,因為不是每個獸醫都肯做假 !
冬冬 & 由由

發新話題