25 12
發新話題

關於頭像及簽名檔問題

關於頭像及簽名檔問題

當你登記成為會員後,你的登記電郵信箱會收到我們發出激活要求電郵,你要激活了戶口才可更改資料。更改頭像及簽名如下:

頭像
1.  在首頁頂部揀選<控制面板>
2.  於左手面一欄揀選<編輯個人資料>
3.  揀選第三頁的<個性化資料>
4.  於第一欄頭像按瀏覽從你的檔案揀選相片

個性化簽名
5.  先將所選照片上載於可以支援連結的網上相片存放空間, 例如MSN, Yahoo的Flickr及Photobucket等
6.  將相片的URL複製, 然後貼在最後一欄的個姓化簽名埵p下
7.  注意簽名檔高度不可超過200pixel

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

甘頭像既 寬 & 高 要set幾多呀?

正確係幾多我唔知 (我係電腦白痴o黎), 我自己個張係120x110

set幾多其實睇返你原來幅圖係幾多
你可以right click幅圖 > 內容 > 摘要 睇返你幅圖原本係幾多 :)

我整極都整唔到呀, 請問點解呢?
"您設置的頭像超過 20000 字節大小,請返回修改。"

引用:
原帖由 bicycle 於 2009-6-19 13:30 發表
我整極都整唔到呀, 請問點解呢?
"您設置的頭像超過 20000 字節大小,請返回修改。"
是否圖片太大?
注意簽名檔高度不可超過200pixel

回復 6# 的帖子

我的也是超过了,请问可以典整呀c~~44~~

整極都吾得c~~56~~

圖片大小可以用 Microsoft Photo Editor或其他圖片software去resize

请问在哪可找到Microsoft Photo Editorc~~34~~

回復 9# 的帖子

Resize到110X75都唔得, 都係show同一句.
另外呢...簽名檔唔support超過80個字...我save唔到以下條[IMG]link做簽名相...

淨係可以copy做content....

引用:
原帖由 bicycle 於 2009-6-19 17:30 發表
Resize到110X75都唔得, 都係show同一句.
另外呢...簽名檔唔support超過80個字...我save唔到以下條link做簽名相...
http://i141.photobucket.com/albu ... um%202009/DSC00615. ...
我見到LA, 因為你條LINK字數太長呀, 等我睇吓邊度條LINK冇O甘, 我幫你SAVE張相, 雖後你用來做頭象LA

請試用這條LINK -->  

另外, 我會睇O下可唔可以改到頭象字數限制問題, 但因為我係電腦白痴, 可能要花一D時間解決GA

Sorry呀! 我睇唔到條Link呀, 請問可唔可以Post過呀???c~~42~~

引用:
原帖由 bicycle 於 2009-6-24 16:12 發表
Sorry呀! 我睇唔到條Link呀, 請問可唔可以Post過呀???c~~42~~

試試看.
https://www.facebook.com/yydoris

引用:
原帖由 bicycle 於 2009-6-24 16:12 發表
你只要mouse係將相上面click右鍵, 係內容入面抄返條link就得

25 12
發新話題