查看完整版本: 包包不幸地患了遺傳病,但有幸地我們一家可以在一起。

包包麻mi 2012-10-4 13:55

包包不幸地患了遺傳病,但有幸地我們一家可以在一起。

我家有兩個小寶貝,兩個來自不同家庭,經常貼錯門神。大佬布布,蘇格蘭直耳貓,3歲半,性格內向、膽小(但會扮惡)、孩子氣(其實好小氣)、記仇、間中神經質(雙重性格),會比手手(但要有罐頭魚魚利誘)。細佬包包,英短混摺耳貓,未夠1歲(2011年平安夜出世),性格樂天、開朗、好動、唔怕醜、喜歡橫衝直撞,不怕死。不記仇(還是冇記性?), 左耳入右出,粗魯但又喜歡嗲人。

但不幸地昨天2.10.2012發現包包有遺傳病。一時間難以接受這個事實,因為包包仲係BB,就要面對咁多痛楚,要定期食葯打針。我情願病的是我,真的好心痛。

尋日我的心情都好低落,不斷上網搵資料,想盡快把包包醫好。當睇過多篇小鬥士的文章,再加上有超樂觀的男朋友支持下,我都收拾返心情,要正面面對哩件事,面對我家兩個寶貝。

兩兄弟雖然貼錯門神,但都曾溫馨過幾日。媽媽希望你們倆可以好好相處,比我再見到你們倆相親相愛,好溫馨咁痴住瞓。願你們都身體健康,快樂地成長!

包包不幸地患了遺傳病,但有幸地我們一家可以在一起。

andy646430 2012-10-4 16:33

大家媽咪一起加油吧!只要適心照顧!最起碼可將痛楚減至最低了!c~~31~~

包包麻mi 2012-10-4 17:29

大家一齊加油c~~10~~

Addie 2012-10-7 19:11

加油啊 !!!!

[quote]原帖由 [i]包包麻mi[/i] 於 2012-10-4 13:55 發表 [url=http://forum.hksfsickcats.com/redirect.php?goto=findpost&pid=12444&ptid=1340][img]http://forum.hksfsickcats.com/images/common/back.gif[/img][/url]
我家有兩個小寶貝,兩個來自不同家庭,經常貼錯門神。大佬布布,蘇格蘭直耳貓,3歲半,性格內向、膽小(但會扮惡)、孩子氣(其實好小氣)、記仇、間中神經質(雙重性格),會比手手(但要有罐頭魚魚利誘)。細佬包包,英短混 ... [/quote]

doriswong 2012-10-8 11:21

加油啊.. ^^

包包麻mi 2012-10-10 22:00

多謝大家支持!明天包包覆診打針喇,希望一天比一天好啦!

Addie 2012-10-13 16:14

包包有好點嗎?
頁: [1]
查看完整版本: 包包不幸地患了遺傳病,但有幸地我們一家可以在一起。